Česnekovo-medová marináda:
- 2stroužky česneku prolisovaného nebo lžička sušeného česneku, který je pro tuto metodu vhodnější (čerstvý česnek někdy může během vaření Sous Vide mít nepříjemnou a výraznou chuť)
- Menší lžíce jemně nastrouhaného zázvoru, též je dobré zkusit použít spíše sušený cca lžičku (vyzkoušejte si sami rozdíl, ať víte, jaká chuť vám více vyhovuje)
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce sójové omáčky
- Sůl a pepř na dochucení
Postup pro Sous Vide:
Vložte čistá křídla po 10 ks do sáčků na vakuování a marinádu nalijte na křidélka. Lehce promačkejte, aby se marináda dostala všude. Udržujte čistý okraj sáčku. Zavakuujte. Vytvoříte si tak tři zavakuované balíčky. Předehřejte vodní lázeň na 71°C. Po dosažení teploty ve vodní lázni ponořte balíčky do lázně (musí zůstat celé ponořeny) a nechte vařit 4 hodiny. Po uvaření je čas na křupavou kůrčičku na grilu.
Postup při grilování:
Předehřejte gril na přímé grilování a na vysokou teplotu cca 200°C. Křidélka vyndejte ze sáčků a vložte najednou na gril. Pozor nepomíchejte si různě namarinované druhy mezi s sebou! Křídla grilujte zprudka z obou stran pouze cca 1-2 minuty než se vytvoří zlatá kůrčička. Podávejte s pečivem a fresh letním salátkem. A hlavně bavte se!