- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 větší šalotka [A/N]
- 1 větší stroužek česneku [A/N]
- galangal [pokud je]
- 5 cm kousek čerstvého zázvoru
- kousek čerstvé chilli papričky podle chuti [A/N]
- 1 větší kuřecí prso (cca 200 g) nebo krevety
- hrst žampionů (plechovka) nebo hlíva ústřičná
- 1ks mrkve [na plátky]
- 2x rajče (bez slupky a středu) [na kostičky]
- 300-500 ml kuřecího vývaru
- 400 ml kokosového mléka (plechovka)
- 1 stonek citrónové trávy [A/N]
- 2ks lim. listů [A/N]
- 3 lžíce rybí omáčky
- soj. omáčka [A/N]
- 1 lžíce třtinového cukru
- šťáva z půlky limetky (3PL)
Na oleji zpěnit kari pastu s šalotkou. Přidat zázvor, galangal, lim. listy a zalít vývaem. Přidat kokoseové mléko, rybí omáčku, sojovku, cukr. Vše krátce provařit a přidat mrkev, žampiony a rajčata, stonky koriandru,a citronovou trávu. Když je téměř hotová mrkev přidáme na tenké plátky kuřecí maso a ca 2min. vaříme. Nakonec přidáme šťávu z limetek a chilli.
Servírujeme ozdobené jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.